sparo.dk

Heste til salg på DBA: 4 fejl du ikke må begå [Læs før du køber]

Se hvilke heste der er til salg lige nu: https://www.dba.dk/dyr/heste/

DBA er et populært sted at købe og sælge heste. Der er et stort udvalg af rigtig mange DBA heste. Når du køber en hest, er der nogle ting, som du skal være opmærksom på. Det er nemlig en handel, hvor der indgår levende dyr. Desuden er heste heller ikke helt billige. Det er derfor vigtigt, at du ikke begår nogle fejl. Se de vigtigste fejl du ikke må begå her.

1. Ikke lade hesten gå igennem en handelsundersøgelse

Det er en stor fejl at købe DBA heste, hvis de ikke er gået igennem en handelsundersøgelse. En handelsundersøgelse bliver udført af en dyrlæge. Dyrlægen tjekker hesten for eventuelle skader og sygdom. Hvis du springer handelsundersøgelsen over, risikerer du altså at købe en skadet hest.

Det er en god idé for både køber og sælger, at hesten går igennem en handelsundersøgelse. Det stiller nemlig sælgeren i et godt lys, og hvis hesten skulle blive skadet efter købet, ved sælger, at skaden er sket i købers varetægt.

Hvis der er en, som sælger DBA heste, som ikke vil lade sine heste gå igennem handelsundersøgelsen, skal du ikke købe en hest fra vedkommende. Det tyder nemlig på, at sælger godt ved, at der er noget galt med hesten.

Hvis du køber en hest, som er skadet, kan du ende med at skulle betale rigtig mange penge i dyrlægeregninger. Begå derfor ikke den fejl at skippe handelsundersøgelsen.

2. Ikke prøveride hesten

Det er ikke nok at se billeder af en hest. Det er heller ikke nok at se ejeren ride hesten. Det er vigtigt, at du selv får prøveredet hesten. Ved selv at prøve ridehesten kan du nemlig få det bedste indtryk af hestens personlighed og temperament.

Da DBA heste jo er levende dyr, er det også vigtigt, at du klikker med hesten. Det kan du næsten kun vide om du gør ved at ride den. Hvis du ikke selv er meget hestekyndig, anbefales det, at du filmer din prøveridning. Så kan du eventuelt vise videoen til en berider eller en mere erfaren rytter. Det er altid en god idé at få andres mening vedrørende hesten.

Når du køber en hest, regner du sikkert med at have den i mange år. Begå derfor ikke den fejl at købe en hest, som du faktisk ikke bryder dig om at ride på. Det kan du forhindre sker ved at prøveride hesten inden køb.

3. Ikke se hestens pas

Det er obligatorisk for alle heste at have et hestepas. Hvis hesten derfor ikke har et pas, er der noget helt galt. Det kan for eksempel være, at hesten er stjålet.

Der findes forskellige hestepas. Alle hestepas bør dog indeholde medicinsider. Her kan du se hvilken medicin, hesten har fået gennem sin levetid. Der er desuden en masse medicintyper, som dyrlægen ikke må give hesten uden at have set passet.

Passet skal kunne vises på umiddelbart alle tidspunkter. Det betyder ikke, at det skal tages med ud på rideture, men det betyder, at det skal være på opstaldningsstedet. Du kan derfor sagtens bede sælger om at se passet.

Da hestepas som sagt er lovpligtige, er det vigtigt, at du sørger for, at din fremtidige hest også har et hestepas. Det giver dig nemlig en form for sikkerhed. Hestepasset er en form for registrering.

4. Ikke bruge en god kontrakt

Når du har udført overstående trin, er det sandsynligvis tid til at købe hesten. Det gør du ikke ved bare at overføre pengene til sælger. Sørg for at få lavet en god købskontrakt. Når du har en god købskontrakt, kan du nemlig ofte undgå en masse konflikter.

Du behøver ikke selv lave købskontrakten, når du handler med DBA heste. Der findes en masse købskontrakter online. Hvis kontrakten ikke passer helt præcis med den DBA hest, som du er ved at købe, kan du sagtens ændre lidt i kontrakten.

Du kan for eksempel uddybe nogle punkter. Du kan også indsætte ekstra punkter. Det kan for eksempel være, at både køber og sælger kan fortryde handlen i op til 14 dage. Hvis det er tilfældet, er det dog vigtigt at have inkluderet, hvem der har ansvaret for hesten i den periode.

Forskellige type heste som du kan købe

Der er mange DBA heste. Du kan købe alt fra unge føl til gamle heste. Når du begynder at kigge efter en DBA hest, er det ofte en god idé at have nedsat nogle krav.

Hest eller pony?

Skal det for eksempel være en hest eller en pony? En pony er ikke bare en lille hest. Den er bygget på en lidt anden måde. En pony må højst måle 148 cm, hvis den skal kunne kaldes en pony. Overvej derfor om det er en stor hest eller en pony, som du er interesseret i.

Hvilken race?

På DBA heste kan du også vælge mellem en masse forskellige racer. Det kan for eksempel være en Frieser. Det er ofte en stor og lidt robust hest. Hvis du leder efter en mindre DBA hest, kan du i stedet købe en Fjordhest. Du behøver dog ikke lægge dig fast på en bestemt race.

Hvor gammel skal hesten være?

Du skal dog overveje hvor gammel hesten skal være. Hvis du ikke er en meget erfaren rytter, skal du passe på med at købe en for ung hest. Hvis du køber en ung hest, skal du ofte have hjælp til at ride den. Det kan for eksempel være i form af undervisning. Du skal dog heller ikke købe en gammel og træt hest. Afhængig af racen er det ikke en dårlig idé at købe 8-10 årig hest.

Se hvilke heste der er til salg lige nu: https://www.dba.dk/dyr/heste/